Seni

Najwa Latif Belum Sedia Beri Lagu Ciptaan Untuk Penyanyi Lain

Najwa Latif Belum Sedia Beri Lagu Ciptaan Untuk Penyanyi Lain

PETALING JAYA: Penyanyi Najwa Latif masih belum bersedia memberikan lagu-lagu ciptaannya kepada mana-mana artis tempatan.

Najwa, 20, berkata, perkara tersebut disebabkan dia bimbang lagu tersebut tidak sesuai dengan mereka kerana ia terlalu ringan.

“Tidak dinafikan ada beberapa artis yang berhasrat untuk menyanyikan lagu ciptaan saya, tapi saya minta maaf kerana masih belum bersedia memberikannya kepada mereka.

“Lagu-lagu saya terlalu ringan, saya bimbang ia tidak sesuai dengan mereka. Insya-Allah satu hari nanti memang impian saya untuk mendengar lagu ciptaan sendiri dinyanyikan orang lain,” katanya 

Najwa berkata, dia baharu sahaja keluar dengan lagu terbaharu yang dicipta oleh penyanyi Alyph Sleeq berjudul Satu Hari Nanti.

Dalam pada itu bercerita tentang Hari Raya, Najwa berkata, setiap tahun dia pulang ke kampung halamannya di Batu Pahat, Johor.

Tambahnya, apa yang lebih menggembirakan apabila dia masih lagi menerima duit raya daripada keluarga.

“Setiap kali raya saya balik ke Batu Pahat, Johor untuk beraya bersama keluarga. Seronok bila kumpul ramai-ramai dan bercerita panjang.

“Kebiasaannya pakaian dan perhiasan rumah sudah disiapkan oleh ibu dan saya hanya ikut sahaja tema yang disediakan. Selain itu, jangan terkejut saya masih dapat duit raya daripada keluarga kerana masih belajar,” ujarnya.

Sementara itu, Najwa berkata, seperti tahun-tahun sebelum ini, dia tidak dapat beraya lama di kampung berikutan jadual belajar dan aktiviti seni yang padat.

“Bila raya, ramai juga peminat yang datang ke rumah. Tapi kebiasaannya saya tidak dapat berada lama di kampung, ada kalanya selepas pulang ke Kuala Lumpur pun masih ada lagi peminat yang datang berkunjung. Ibu akan layan mereka menggantikan tempat saya,” katanya. – Mstar

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Seni

More in Seni

fp

Pemain Dram Flop Poppy Perlu Bantuan Tempat Tinggal Dan Anak Derita Sakit Usus

NAJHAN30 October, 2015
Akim & Stacy

Keluarga Mahu Perkahwinan Stacy & Akim Disegerakan

M. HADI28 September, 2015
Radhi dan Rani Kulup

Radhi OAG Bakal Bekerjasama Dengan Rani Kulup?

MOHD IQBAL22 September, 2015
Konsert Selasihku Sayang

Memartabat Lagu Melayu Asli Ke Persada Antarabangsa

M. HADI21 September, 2015
Nora Nadeem

Hubungan Cinta Nora Danish & Nedim Nazri Berakhir

MOHD IQBAL26 August, 2015
Lah Ahmad

Lah Ahmad: ‘Berkarya kerana ALLAH’

M. HADI14 August, 2015
cinta paling agung

‘Cinta Paling Agung’ Beri Mesej Tentang Poligami

NAJHAN23 July, 2015
21715riadz1.transformed

Mahathir Berlakon Filem Kapsul

NAJHAN21 July, 2015
uqasha-senrose-berhijab

Uqasha Senrose Tidak Terkesan Dikritik Berbaju Ketat

NAJHAN19 July, 2015